•  
 •  
 •  

PAMETNE KUĆE I RESTAURACIJE

PAMETNE KUĆE

Puni komfor i ušteda nikad nisu išli zajedno. Ipak, postoji izuzetak: pametna kuća Sustav inteligentne instalacije u vašem domu vam omogućuje upravljanje svim uređajima

 • rasvjetom
 • grijanjem
 • klimatizacijom roletama i sjenilima
 • kućanskim aparatima
 • garažnim i dvorišnim vratima
 • vrtnim sprinklerima
 • regulacija svetla - jačina svjetla, broj upaljenih i ugašenih svijetala i vrijeme kada se pale, odnosno gase
 • regulacija grijanja i hlađenja - grijanje ili klima se pale u prostorijama koje Vi odredite i u vremenu i temperaturi koju Vi poželite
 • regulacija nivoa i temperature vode u bazenu

Kompletan se sustav pametne kuće može podesiti na način da štedi energiju i uključuje trošila u optimalnom režimu rada. Što znači da možete i zaboraviti ono što ste namjeravali učiniti. Vaša kuća će se sjetiti. Centralni procesorski sustav kontrolira i upravlja svim ostalim kućnim sustavima.

PAMETNA KUĆA JE - PAMETNA

U današnjoj je vrijeme, vrijeme visoke tehnologije, samo mašta i cijena su granica opremljenosti pametne kuće.

Pametna kuća je sigurna kuća - sustavi protuprovale i videonadzora su dio instalacije pametne kuće.

Pametne kuće su pouzdan faktor vašeg komfora i sigurnosti. Ne mislite na veliki broj uređaja, sa jednog mjesta možete sve kontrolirati i isprogramirati.

Veliki plus: ne morate graditi novu kuću ili seliti u novi stan, samo opametite postojeći dom. Ukoliko je moguće, iskoristit ćemo strujne instalacije koje koristite, i na taj način smanjiti troškove na najmanju moguću mjeru. Ugradnja je jednostavna i brza. Mogućnost funkcioniranja sistema je kablovskom i bežičnom vezom. Bez oštećenja zidova i bušenja, sistem će i kod Vas vrlo uspješno obavljati zadane naredbe.

Potpun komfor - pametna kuća upravlja: S već prvim buđenjem uz programirano (električno) dizanja roleta, postepenim aktiviranjem rasvjete na putu do kupaonice i uključivanjem omiljene glazbe, postat ćete svjesni da ste pametno postupili.

STARE KAMENE KUĆE

Ako se obavljaju sveobuhvatni radovi, želi se i kvaliteta, potrebno je prije bilo kakvog estetskog zahvata, posvetiti pažnju konstrukciji, statici i hidroizolaciji objekta.

Tokom niza godina, nekad čak i stoljeća, zbog potresa, atmosferskih i ostalih utjecaja, konstrukcija objekta je izgubila svoju stabilnost. Ponekad objekat izgleda homogeno, međutim nedostatak veziva u zidu i na fugama, te pojava pukotina na nosivim zidovima, znak su da je na njemu potrebno izvršiti konstruktivnu sanaciju.

Konstruktivna sanacija objekta, po potrebi izvodi se na različite načine, primjerice injektiranjem, sidrenjem, zategama, karbonskim vlaknima ili drugim riješenjima. Mi smo na nekim objektima koristili samo drvo i kamen. Sve ovisi o konkretnom objektu. Maksimalno se prilagođujemo zahtjevu naručitelja - investitora, ali prije svega se pridržavamo pravila struke i zakonitosti graditeljstva.

Ne smije se zaboraviti da u vrijeme građenja tih objekata tehnika, tehnologija i materijali nisu bili razvijeni, te tadašnji objekti nisu imali adekvatnu hidroizolaciju temelja, temeljnih ukopanih zidova, a niti vanjskih zidova pročelja.

Mi posjedujemo današnje stručno znanje, suvremene materijale i tehničke mogućnosti da možemo intervenirati, i naknadno sanirati sve konstruktivne i izolacijske nedostatke kod objekata stare gradnje, ali ga i estetski učiniti po viziji vlasnika.